Novice

Neuspešen vikend za OK Fužinar Sij Metal Ravne

Za OK Fužinar Sij Metalom Ravne je bil minuli vikend zelo aktiven. V petek so v 1. DOL v Novem mestu igrali člani, mini odbojka je v soboto dopoldan nastopila v Mežici, druga ekipa pa je popoldan igrala v domači dvorani. V nedeljo pa so nastopili tudi starejši dečki v Šempetru.

V petek je ekipa Fužinar Sij Metala Ravne nastopila proti Krki. V dvorani Marof se ekipa Fužinarja ni najbolje znašla, saj je že v prvem nizu domača ekipa prišla do prednosti. Z zelo učinkovitim napadom so povedli z 1:0. Drugi niz je bil nekoliko bolj izenačen, a so domači odigrali bolje in povišali prednost v nizih na 2:0. Tretji niz je bil nekoliko bolj napet, domači so na koncu z dobrim blokom in obrambi zaustavili napade Fužinarja in dobili niz z 23:21, kar je pomenilo tudi zmago za Krko s 3:0. Za Krko sta bila najbolj učinkovita Drobnič s 14 in Turk s 13 točkami. Za  Fužinar pa so nastopili: Stravnik 3, Jež M. 1, Lednik, Šavc, Ranc, Tomaž 7, Jež J. 6, Mori, Levar, Valentan 3, Rakić 7, Libnik. Naslednji vikend odbojkarje Fužinarja čaka tekma s Šempetrom.

V soboto pa so tekmi odigrali odbojkarji mini odbojke in druge ekipe. Prvi so na turnirju v Mežici osvojili tretje mesto. V prvi tekmi so izgubili proti ekipi Šempetra, nato pa še proti Braslovčam. V zadnji tekmi pa so premagali ekipo Mežice.

Druga ekipa Fužinar Sij Metala Ravne bi morala tekmo odigrati v petek, vendar pa so tekmo 9. kroga 3. DOL vzhod igralci Fužinarja odigrali doma. Prva dva niza sta se bolje končala za goste z 2:0. Domači pa so v tretjem nizu slavili z 28:26, ter nato v četrtem nizu izenačili na 2:2. Vendar pa se peti niz ni končal tako dobro, saj so ga dobili gostje in zmagali z 3:2. Za Fužinar II so nastopili: Ranc 19 točk, Tisovnik 13, Maklin J. 10, Maklin R. 9, Mori 8, Lesnik 7, Slemenik 2, Adam 1, Naveršnik, Ramšak, Šumnik, libera Golob in Primik. V naslednjih dveh krogih bo ekipa ponovno nastopila doma, obakrat ob 16. uri. V soboto proti Šempetru II, nato pa proti Slovenski Bistrici.

V nedeljo so starejši dečki igrali v Šempetru. Tretji krog kvalifikacij za A ligo se ni najbolje končal, saj so ostali brez nastopov med najboljšimi 12 ekipami.  V prvi tekmi so igrali proti Hočam. Po zaostanku 1:0 so izenačili na 1:1, v tretjem nizu so prišli do vodstva s 8:2, vendar pa so popustili, zato so zmagali gostje. V drugi tekmi dneva so se pomerili s ekipo SIP Šempeter. Prvi niz so dobili z 1:0, a dobre igre v drugem nizu niso ponovili. Tretji niz je prav tako dobila nasprotna ekipa. Druga tekma se je prav tako končala z zmago nasprotne ekipe. Za dečke so nastopili: Glinšek 24, Hovnik Rožen 11, Merkač 11, Hribernik 7, Ramšak 3, Tominc 3, Ranc 1, Vertačnik 1, Belaj 1, Koren, Špenger.