Novice

Polfinale državnega prvenstva v odbojki 2016

Na Ravnah na Koroškem je v Nedeljo, 8. maja potekalo polfinale Državnega prvenstva za kadete, ki ga je organiziral OK Fužinar. Poleg domačega Fužinarja so se ga udeležili še Krka, Žirovnica in Maribor.

V prvi tekmi dneva sta nastopili ekipi Fužinar Metal Ravne in Žirovnice. Zmagali so kadeti iz Žirovnice z 2:1. Najboljši posamezniki so bili pri domačem Fužinarju Ranc s 17 točkami in Maklin z 11 točkami, pri Žirovnici pa se je najbolj izkazal Pavlič z 11 točkami.

V drugi tekmi sta se pomerila Maribor in Krka. Slednja je prišla do zmage nekoliko lažje, kot je bilo pričakovati. Najboljši igralec Krke je bil Gorše s 17 točkami, 9 jih je prispeval še Borin. Pri Mariboru pa je največ točk dosegel Možič 5.

V tretji tekmi pa sta se pomerila zmagovalca prvih tekem, ekipi Krke in Žirovnice. Dvoboj je odločal p prvem potniku v veliki finale. Zmagala je Krka z 2:0 in s tem prišla v veliki finale. Za Žirovnico sta bila najboljša posameznika Blaznik z 11 in Pavlič z 9 točkami, pri Krki pa je ponovno največ točk zbral Gorše 13, Borin pa jih je prispeval 8.

V četrti tekmi so si stali nasproti igralci Fužinarja in Maribora. Rezultat po prvem in drugem nizu je bil 1:1. V tretjem pa so gledalci spremljali odlično Fužinarja, niz so zaključili s 15:7. Pri Mariboru je največ točk dosegel Možič 13, 8 pa jih je prispeval še Rinc Črnko. Pri Fužinarju je bil z 10 točkami najboljši Ranc, po 7 pa sta jih dodala Maklin in Podhostnik. To je pomenilo konec za Maribor, Fužinar pa je čakala še ena tekma z Žirovci.

Zadnja tekma turnirja je odločala o drugem popotniku v finale. Z zmago Žirovnice z 2:0 pa je bil znan zadnji popotnik v finale. Z zmago Žirovnice z 2:0 pa je bil znan zadnji popotnik v finale. Pri slednjih sta imela največ zaslug za zmago Pavlič in Blaznik, ki sta prispevala po 11 in 10 točk. Pri Fužinarju pa je bil ponovno točkovno najboljši Ranc z 8, 6 pa jih je dodal Gradišnik.

Po končanem turnirju je potekala še zaključna slovesnost. Poleg predsednika OK Fužinar Davida Slatinška sta bila na prireditvi prisotna tudi reprezentanta, Jan Pokeršnik in Klemen Čebulj, oba sta bivša člana Fužinarja.

Prvo mesto so osvojili igralci Krke, drugo Žirovnica, tretji je bil domači Fužinar, četrti pa Maribor.

Čestitamo vsem udeležencem!!!